Geschiedenis

Promosweets is in 1997 opgericht door Fred en Miriam van Tienen. Fred was toen al jaren werkzaam in de zoetwarenbranche bij o.a. het familiebedrijf VTS Suikerwerken en later bij Red Band-Venco.

Promosweets is begonnen in een kleine hal in Lage Mierde. De core business was toen het produceren van promotie pepermuntrolletjes met eigen logo of tekst. In de daarop volgende jaren is het bedrijf in een stroomversnelling gekomen en uitgegroeid tot een professionele speler in de promotionele markt. Daarnaast is er een assortiment ontwikkeld voor de Groothandel en de Retail onder het merk Pep-Dex.

Moderne locatie

In 2003 is het bedrijf verhuisd naar het huidige pand in Bladel. Deze moderne locatie voldoet volledig aan alle eisen van de Nederlandse voedsel en waren autoriteit voor het food safe produceren van zoetwaren.

Bekijk locatie

Promotie assortiment

In 2004 heeft Promosweets, in samenwerking met Oscar van der Made van Intersweets, de welbekende pepermuntpakjes overgenomen, wat een duidelijke versteviging van het promotionele assortiment is.

Promotie producten

Grote uitbreiding

De daarop volgende jaren is het assortiment uitgebreid met een aantal kinderstuks artikelen zoals dextrose vruchtenhartjes, dextrose lollies en twistrolletjes. Tevens is een serie suikervrije producten ontwikkeld.

Suikervrije producten

The Organic Factory BV

In 2011 werd de volgende grote stap gezet. Samen met Arnold Broek is Fleur Products uit Weert overgenomen. Dit bedrijf is nu in hetzelfde pand als Promosweets gevestigd en produceert onder de naam The Organic Factory BV biologische zoetwaren, zoals hardgekookt suikerwerk, gommen zonder gelatine, pepermunt en zoete drop.

Momenteel produceert Promosweets met haar medewerkers meer dan 20 verschillende soorten gecomprimeerde zoetwaren.