Grondstoffen

Dextrose

Dextrose is een beter bekend onder onder de naam druivensuiker. Dextrose is een natuurlijk product dat direct zorgt voor extra energie. Deze extra energie ontstaat, omdat dextrose snel wordt opgenomen door de darmwand en in de cellen wordt verbrand. Dextrose is een suikersoort die ook geschikt voor diabetici.

Bron: Wageningen universiteit

Geen kleurstoffen

Een aantal kleurstoffen is omstreden omdat ze bij kinderen met hyperactiviteit problemen op kunnen leveren. Pep-dex bevat geen kleurstoffen en is dus een verantwoord snoepje voor groot en klein.

Bij de productie van Pep-dex is zorgvuldig omgegaan met de keuze van de grondstoffen. De dextrose zorgt op een verantwoorde manier voor extra energie op elk moment van de dag. Daarbij bevatten de fruitsmaken vitamine C en zijn er geen kleurstoffen toegevoegd.

Vitamine C

De fruitsmaken van Pep-dex bevatten vitamine C. Vitamines zijn nodig om het menselijk lichaam goed te laten functioneren. Ze zijn onmisbaar voor een fit en gezond lichaam, maar ook voor het herstel na ziekte. Het maakt voor ons lichaam niet uit hoe vitamines zijn gemaakt: natuurlijk of synthetisch. De minimale benodigde hoeveelheid vitamine C is 10 mg, de dagelijks aanbevolen hoeveelheid, om de lichaamsvoorraad op peil te houden is 70 mg. Eén rolletje Pep-dex met fruitsmaak bevat 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Wanneer men meer vitamine C binnen krijgt, is dit niet schadelijk voor het lichaam. Een teveel aan vitamine C wordt niet in het lichaam opgenomen, maar via de urine uitgescheiden.

Bron: TNO